Hem

Information in English

Välkommen till Uppsala Historiska Fäktskola. Vi tränar historisk europeisk kampkonst (HEMA). Träningsformen är en blandning av kampkonst/kampsport, inklusive teknikträning såväl som sparring, och studier av historiska källmaterial. En presentation av HEMA ges i dokumentären Back to the Sources.

Vi tar emot nybörjare till våra träningar varje höst. Nybörjarträningen har kommit igång, men det innebär inte att det är för sent att börja. För att inte missa grunderna rekommenderar vi att börja senast i oktober, men kontakta oss annars så ser vi om det går att lösa. Observera att vi normalt bara tränar personer som är minst 18 år, men att styrelsen kan besluta att göra undantag med målsmans skriftliga godkännande – oftast gäller fortfarande 16 år även då. Under året tränar vi enligt schemat. OBS! Ingen träning 170430 (det stod inte tidigare på schemat).

Under sommaren (från och med sön 170611) tränar vi utomhus (om vädret tillåter). Vi håller till i Ekonomikumparken och träningstiderna kan variera beroende på dem som är intresserade av att träna, men i grunden är det måndag, onsdag och söndag i mån av deltagare. Anslag sker här på forumet och på föreningens facebook-sida.

Det är viktigt att alla betalar sin medlems- och träningsavgift – inte minst för att vara försäkrad genom Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Om du inte betalat ännu så läs hur det ska göras.

Vi kan ordna träningspass för t.ex. möhippor och svensexor eller andra evenemang. Även andra speciella träningspass eller uppvisningar kan ordnas. Se kontaktsidorna för att fråga om mer information.

UHFS är med i Svenska HEMA-förbundet och Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

Om du som nybörjare vill ha tips angående utrustning börja med att läsa informationen här och fråga sen en av instruktörerna om du undrar över någonting.

Vasaslaget är vårt årliga HEMA-evenemang. Information om Vasaslaget 2017 finns här.

Du är inte inloggad.
Nya foruminlägg
Slideshow