Hem    Om oss    Historisk europeisk stridskonst    Praktisk information    Texter och länkar    Vasaslaget    Forum

 

Tränare     Kontakt

 

 

 

Om oss

 

 

Uppsala Historiska Fäktskola (UHFS) har formellt funnits sedan våren 2008 men fortsätter lära ut historisk europeisk stridskonst i den anda som Östra Aros Svärdsmän (ÖAS) tidigare gjort i Uppsala. Flera av dagens aktiva har varit både tränare och medelmmar i ÖAS.

 

UHFS strävar efter att vårda och öka intresset för den historiska europeiska stridskonsten. Vi gör så, dels genom att lära ut konsten till intresserade, men också genom att delta på olika events och visa upp oss för en bredare allmänhet.

 

Vår träning skiljer sig från vanlig sportfäktning på det sättet att det inte är en riualiserad sport utan baseras på tekniker som är utformade för att fungera på "riktigt". Det är alltså en stridskonst snarare än en sport.

 

UHFS är medlem i Sveriges Historiska Fäktskolor, som är en paraplyorganisation för historiska fäktare och har föreningar över hela landet. Vi binds samman av intresse, men exakt vad vi tränar och hur vi tränar bestämmer vi själva.

 

Hos oss är alla vuxna över 18 år välkomna att testa på. Vi tränar i huvudsak under Universitetets terminer, dvs vår och höst termin. Men viss sommarträning förekommer.

 

FÖRENINGENS STADGAR

Stadgar