Hem

Information in English

Välkommen till Uppsala Historiska Fäktskola. Vi tränar historisk europeisk kampkonst (HEMA). Träningsformen är en blandning av kampkonst/kampsport, inklusive teknikträning såväl som sparring, och studier av historiska källmaterial. En presentation av HEMA ges i dokumentären Back to the Sources.

Från och med hösten 2018 har vi intag höst och vår. Vi återkommer med information om höstens startdatum. Man kan naturligtvis komma och prova på för att se att träningsformen passar. För att träna med oss krävs det att du är 15 år. Under sommaren tränar vi utomhus, i Observatorieparken, förutsatt att vädret tillåter. Utomhusträningen sker i huvudsak på egen hand. Onsdag 190605 är träningen utomhus, medan torsdag 190606 och söndag 190609 (sista inomhusträningen) sker enligt schemat.

Det är viktigt att alla betalar sin medlems- och träningsavgift – inte minst för att vara försäkrad genom Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Om du inte betalat ännu så läs hur det ska göras.

Vi kan ordna träningspass för t.ex. möhippor och svensexor eller andra evenemang. Även andra speciella träningspass eller uppvisningar kan ordnas. Se kontaktsidorna för att fråga om mer information.

UHFS är med i Svenska HEMA-förbundet och Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

Om du som nybörjare vill ha tips angående utrustning börja med att läsa informationen här och fråga sen en av instruktörerna om du undrar över någonting.

Vasaslaget är vårt årliga HEMA-evenemang. Information om Vasaslaget 2019 finns här.

Du är inte inloggad.
Nya foruminlägg
Slideshow