Hem

Information in English

Viktigt! I och med covid-19-situationen rekommenderar vi alla att hålla sig uppdaterade. Läs gärna https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/. Svenska Budo och Kampsportsförbundet rekommenderar att undvika kroppskontakt vid träning. Detta gör att brottningen på söndagar ställs in. I övrigt fortsätter vi träna till andra rekommendationer kommer. Kom inte om du visar symtom på förkylning eller influensa. Detta gör också att träningar kan komma att ställas in med kort varsel. Uppdateringar görs framförallt i vår facebook-grupp, men den senaste informationen därifrån ska också synas längst ned på den här sidan.

Medlemmar!

Med rådande smittläge och gällande restriktioner har styrelsen den 12/1-2022 beslutat att all sparring tillsvidare ställs in. Ordinarie träning fortsätter men genomförs så smittsäkert som möjligt. Detta kan innebära justeringar i träningen på olika sätt.

  • Instruktörerna ansvarar för träningen
  • Tänk på att hålla avstånd till varandra vid ingång och utgång
  • Tvätta händerna
  • Sprita låneutrustning före och efter användning
  • Kom inte till träningen om du känner dig det minsta sjuk
  • UHFS uppmanar samtliga medlemmar att vaccinera sig

Våren 2022: Vårens träning återupptas den 9 januari. Träningen kommer ske i Svandammshallarna. Ordinarie träning återupptas i enlighet med kommunen och Folkhälsomyndigheternas gällande rekommendationer. Tänk på att inte komma på träningen om du visar symtom på förkylning eller influensa.

Spring 2022: Spring training begins on January 9. The training will take place in Svandammshallarna. Regular training is resumed in accordance with the municipality and the Public Health Authorities’ current recommendations. Remember do not come to training if you have symptoms of a cold or flu.

Välkommen till Uppsala Historiska Fäktskola. Vi tränar historisk europeisk kampkonst (HEMA). Träningsformen är en blandning av kampkonst/kampsport, inklusive teknikträning såväl som sparring, och studier av historiska källmaterial. En presentation av HEMA ges i dokumentären Back to the Sources.

Det är viktigt att alla betalar sin medlems- och träningsavgift – inte minst för att vara försäkrad genom Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Om du inte betalat ännu så läs hur det ska göras.

Vi kan ordna träningspass för t.ex. möhippor och svensexor eller andra evenemang. Även andra speciella träningspass eller uppvisningar kan ordnas. Se kontaktsidorna för att fråga om mer information.

UHFS är med i Svenska HEMA-förbundet och Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

Om du som nybörjare vill ha tips angående utrustning börja med att läsa informationen här och fråga sen en av instruktörerna om du undrar över någonting.

Vasaslaget är vårt årliga HEMA-evenemang.