Hem

Information in English

Viktigt! I och med covid-19-situationen rekommenderar vi alla att hålla sig uppdaterade. Läs gärna https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/. Svenska Budo och Kampsportsförbundet rekommenderar att undvika kroppskontakt vid träning. Detta gör att brottningen på söndagar ställs in. I övrigt fortsätter vi träna till andra rekommendationer kommer. Kom inte om du visar symtom på förkylning eller influensa. Detta gör också att träningar kan komma att ställas in med kort varsel. Uppdateringar görs framförallt i vår facebook-grupp, men den senaste informationen därifrån ska också synas längst ned på den här sidan.

TRÄNING NEDSTÄNGD
Med de nya restriktionerna kring allmänna sammankomster samt det tydliga budskap som presenterades av regeringen är det inte möjligt eller rimligt att fortsätta träning.
Detta gäller tills vidare.

TRAINING CANCELLED
Due to the new restrictions it is no longer possible to keep training.
This decision will stand until further notice.

Välkommen till Uppsala Historiska Fäktskola. Vi tränar historisk europeisk kampkonst (HEMA). Träningsformen är en blandning av kampkonst/kampsport, inklusive teknikträning såväl som sparring, och studier av historiska källmaterial. En presentation av HEMA ges i dokumentären Back to the Sources.

Höstens (2020) nybörjarintag börjar med ett prova-på-tillfälle söndag 13/9 kl 17.30 i Svandammshallarna. Priset är 50 kr och vi rekommenderar lämpliga träninskläder och inomhusskor. Därefter följer träningen vårt schema. För att träna med oss krävs det att du är 15 år.

Det är viktigt att alla betalar sin medlems- och träningsavgift – inte minst för att vara försäkrad genom Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Om du inte betalat ännu så läs hur det ska göras.

Vi kan ordna träningspass för t.ex. möhippor och svensexor eller andra evenemang. Även andra speciella träningspass eller uppvisningar kan ordnas. Se kontaktsidorna för att fråga om mer information.

UHFS är med i Svenska HEMA-förbundet och Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

Om du som nybörjare vill ha tips angående utrustning börja med att läsa informationen här och fråga sen en av instruktörerna om du undrar över någonting.

Vasaslaget är vårt årliga HEMA-evenemang. Information om Vasaslaget 2020 finns här.

Från Facebook

TRÄNING NEDSTÄNGD
Med de nya restriktionerna kring allmänna sammankomster samt det tydliga budskap som idag presenterades av regeringen är det inte möjligt eller rimligt att fortsätta träning.
Detta gäller tills vidare.
TRAINING CANCELLED
Due to the new restrictions it is no longer possible to keep training.
This decision will stand until further notice.
...

View on Facebook

Har du någonsin funderat på hur det känns att svinga ett riktigt svärd? Har du någon gång funderat på hur de fäktades förr? Är du sugen på att prova något nytt?

Kom till Uppsala historiska fäktskola och prova historisk fäktning! Vi har ett prova på-tillfälle 13 september kl. 17.30-20.00 där vi visar delar av vår verksamhet och du får prova tekniker och lära dig några grunder i den historiska fäktningen.

Det kostar 50 kronor och japp, vi tar Swish!

Och du, kom ombytt. Träningsvärk dagen efter utlovas!
...

View on Facebook

Unfortunately there will be no training tonight as I am not able to come (as I forewarned last time) and neither are the other instructors. So, the last two longsword classes for the semester will be on Sunday and Wednesday. ...

View on Facebook

Tomorrow the longsword training will be outdoors and start at 19. We will be in Stadsparken, across the footpath from the Pelle Svanslös statue, quite close to the river. It's possible that there is enough space closer to the hall, but we'll try there at least. ...

View on Facebook

Diskussionsgrupp

2 days ago

Som nybörjare är jag tacksam över att det numera finns så mycket bra informationsresurser tillgängliga på nätet. ...

View on Facebook

3 days ago

För er som är det intresserade av Messer (eller enhandssvärd) kan det här vara av intresse. Det finns också stora överlapp med Liechtenauers långsvärd. Det handlar om en reproduktion av Lecküchner-manuskriptet. Det är visserligen inte billigt, men för att vara en faksimil är prisnivån väldigt bra. Det är bara två veckor kvar på kampanjen och det vore synd om den inte lyckades.Lack of HEMA getting you down? Put away your board games and treat yourself to a replica of the longest and most elaborate fencing manuscript of the 15th century: the Messer treatise of Hans Lecküchner.

www.indiegogo.com/projects/manuscript-facsimile-kunst-des-messerfechtens/x/1789830#/

There are just two weeks left to claim your copy!

This massive replica will have real beech-wood covers and high resolution scans of all 434 pages, printed on rag paper with gilded edges. It will be as accurate to the original manuscript as we can achieve with modern materials, so order yours today!
...

View on Facebook

1 week ago

Tänkte sälja min Regenyei feder (oroa er inte, jag har bara skaffat ett nytt i lagom längd för mig 🙂 ).
Standardlängd, ganska slitet (varit tävlingssvärd på Vasaslag, och därefter använd till sparring) och med tejpad lindning. Lite ytrost, särskilt där jag haft min namnlapp tejpad. I övrigt i gott skick.
1400 kr eller bud.
(Det kan tilläggas att klubben kommer sälja några oanvända SIGI såsmåningom, de som var tänkta till Vasaslaget, så detta är mest intressant för de som vill ha ett begagnat till en billigare peng)
...

View on Facebook

2 weeks ago

Hej! Jag planrrar en beställning från SPES. Om någon vill haka på för att dela på frakten så PM:a mig.
Deadline torsdag kl 12.
...

View on Facebook