Hem

Information in English

Viktigt! I och med covid-19-situationen rekommenderar vi alla att hålla sig uppdaterade. Läs gärna https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/. Svenska Budo och Kampsportsförbundet rekommenderar att undvika kroppskontakt vid träning. Detta gör att brottningen på söndagar ställs in. I övrigt fortsätter vi träna till andra rekommendationer kommer. Kom inte om du visar symtom på förkylning eller influensa. Detta gör också att träningar kan komma att ställas in med kort varsel. Uppdateringar görs framförallt i vår facebook-grupp, men den senaste informationen därifrån ska också synas längst ned på den här sidan.

Hösten 2021: Höstens träning börjar den 18 augusti. Träningen kommer ske i Svandammshallarna. Ordinarie träning återupptas i enlighet med kommunen och Folkhälsomyndigheternas gällande rekommendationer. Tänk på att inte komma på träningen om du visar symtom på förkylning eller influensa.

Autumn 2021: Autumn training begins on August 18. The training will take place in Svandammshallarna. Regular training is resumed in accordance with the municipality and the Public Health Authorities’ current recommendations. Remember do not come to training if you have symptoms of a cold or flu.

Välkommen till Uppsala Historiska Fäktskola. Vi tränar historisk europeisk kampkonst (HEMA). Träningsformen är en blandning av kampkonst/kampsport, inklusive teknikträning såväl som sparring, och studier av historiska källmaterial. En presentation av HEMA ges i dokumentären Back to the Sources.

Höstens (2021) nybörjarintag börjar med ett prova-på-tillfälle söndag den 12 september kl 17.30 i Svandammshallarna. Priset är 50 kr och vi rekommenderar lämpliga träningskläder och inomhusskor. Därefter följer träningen vårt schema. För att träna med oss krävs det att du är 15 år med målsmans tillstånd.

Det är viktigt att alla betalar sin medlems- och träningsavgift – inte minst för att vara försäkrad genom Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Om du inte betalat ännu så läs hur det ska göras.

Vi kan ordna träningspass för t.ex. möhippor och svensexor eller andra evenemang. Även andra speciella träningspass eller uppvisningar kan ordnas. Se kontaktsidorna för att fråga om mer information.

UHFS är med i Svenska HEMA-förbundet och Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

Om du som nybörjare vill ha tips angående utrustning börja med att läsa informationen här och fråga sen en av instruktörerna om du undrar över någonting.

Vasaslaget är vårt årliga HEMA-evenemang.