Hem

Information in English

Välkommen till Uppsala Historiska Fäktskola. Vi tränar historisk europeisk kampkonst (HEMA). Träningsformen är en blandning av kampkonst/kampsport, inklusive teknikträning såväl som sparring, och studier av historiska källmaterial. En presentation av HEMA ges i dokumentären Back to the Sources.

Långsvärdstävlingen på Vasaslaget 2016 vanns av Olle Janson från UHFS.

Vi tar emot nybörjare till våra träningar varje höst. Höstterminen började med en introduktionsträning 20/9 på Fyrishov. Om du missade introduktionsträningen är du ändå välkommen att börja träna med oss. För att inte missa grunderna rekommenderar vi att börja senast i oktober, men kontakta oss annars så ser vi om det går att lösa. Obeservera att vi normalt bara tränar personer som är minst 18 år, men att styrelsen kan besluta att göra undantag med målsmans skriftliga godkännande – oftast gäller fortfarande 16 år även då. Under året tränar vi enligt schemat. Som står på sidan med schemat så är sista inomhusträningen för terminen den 5:e juni.

Det är viktigt att alla betalar sin medlems- och träningsavgift. Om du inte betalat ännu så läs hur det ska göras.

Vi kan ordna träningspass för t.ex. möhippor och svensexor eller andra evenemang. Även andra speciella träningspass eller uppvisningar kan ordnas. Se kontaktsidorna för att fråga om mer information.

UHFS är med i Svenska HEMA-förbundet och Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

Om du som nybörjare vill ha tips angående utrustning börja med att läsa informationen här och fråga sen en av instruktörerna om du undrar över någonting.

Vasaslaget är vårt årliga HEMA-evenemang. Vi återkommer med mer information om Vasaslaget 2017 när förberedelserna har påbörjats.

Du är inte inloggad.
Nya foruminlägg
Slideshow