Hem

Välkommen till Uppsala Historiska Fäktskola. Vi tränar historisk europeisk kampkonst (HEMA). Träningsformen är en blandning av kampkonst/kampsport, inklusive teknikträning såväl som sparring, och studier av historiska källmaterial. En presentation av HEMA ges i dokumentären Back to the Sources.

Det är viktigt att alla betalar sin medlems- och träningsavgift – inte minst för att vara försäkrad genom Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Om du inte betalat ännu så läs hur det ska göras.

Vi kan ordna träningspass för t.ex. möhippor och svensexor eller andra evenemang. Även andra speciella träningspass eller uppvisningar kan ordnas. Se kontaktsidorna för att fråga om mer information.

UHFS är med i Svenska HEMA-förbundet och Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

Om du som nybörjare vill ha tips angående utrustning och information om klubben börja med att läsa här och fråga sen en av instruktörerna om du undrar över någonting.

Wasaslaget är vårt årliga HEMA-evenemang

Medlemmar!

Här hittar ni resultatet för Länskampen 2023 UHFS vs Gävle HEMA

Information om träning

Höstterminen startar den 3 september i Svandamshallarna Schema för träningspassen hittar ni här.

Välkomna!!

Kom inte om du visar symtom på förkylning eller influensa. Detta gör också att träningar kan komma att ställas in med kort varsel. Uppdateringar görs framförallt i vår facebook-grupp.

Regular training begins on 3/9 the training will take place in Svandammshallarna.

Information in English